خواص گشنیز و فواید تخم گشنیز و نسخه های دارویی عرق گشنیز و مضرات گشنیز خام و خشکگشنیز، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گسترده ای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار می گیرد. گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.
فواید و خواص گشنیز خشک و خامگشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز می شود.
گشنیز خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد.
دم کرده تخم گشنیز از سیلان منی جلوگیری میکند.
گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .
گشنیز به عنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام می دهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز می نامند.
این مطلب از سایت کوکلات کپی شده است.
درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است.
مصرف گشنیز برای بهبود عملکرد کبد مفید است
گشنیز برای مقابله با باکتری سالمونلا مفید است.
خاصیت ضدالتهابی دارد و علایم آرتریت را برطرف می کند.
مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونت های دستگاه ادراری محافظت می کند.
گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید می شوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز می توانید شش گرم از دانه آن را در5000 میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.
آب گشنیز خواب آور است. برای این منظور باید30 گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می شود.
برای کاستن نیروی جنسی ونعوظ مزاحم،خوردن گشنیز اثر بسیار موثری دارد.
گشنیز خاصیت خلط آور دارد.
تمام فواید و خواص گشنیز برای سلامتی اعضای بدنتخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاط آور است. تخم گشنیز خاصیت نیرو دهنده، هضم کننده غذا وباد شکن دارد.
تخم گشنیز را پودر کرده و به نسبت مساوی با شکر یا عسل مخلوط کنید که برای تقویت بدن بسیار مفید است.
برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند ، بدین صورت که 10 تا 30 گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید.
برای بر طرف کرن تب و سرماخوردگی مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید و پس از چند مرتبه مصرف ، اثر معجزه آسای آن را ببینید.
تخم گشنیز شیر مادران شیرده را زیاد می کند ، برای این منظور باید 2 تا 5 گرم از آن را با کمی عسل تناول کنند.
تخم گشنیز قاعده آور و ادرار آور است.
برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید.
خوردن تخم گشنیز معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. معده و روده را ضد عفونی می کند و کرم کش است. برای این منظور 2 تا 5 گرم تخم بو داده آن مصرف شود.جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بو داده ، اسهال خونی و بیماری های عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می بخشد، چون شدیداً میکروب کش است.
خواص عرق گشنیز: آشامیدن یک لیوان عرق گشنیز در طول روز فشار خون را کاهش می دهد . علاوه بر این نوشیدن عرق گشنیز پیش از خوردن غذا از بروز نفخ و سوء هاضمه پیشگیری نموده و برای جلوگیری از ناراحتی های معده نیز سودمند است .
عرق گشنیز در رفع و درمان جوش صورت بسیار موثر است.
عرق گشنیز ضد باکتری و کرم است.
مصرف عرق گشنیز برای نیرومند ساختن حافظه مفید بوده و در درمان بیماری هایی مثل بواسیر , دیابت , اسید اوریک و خون ریزی داخلی موثر می باشد .
برای رفع خستگی و تقویت اعصاب توصیه می شود که روزانه دو فنجان عرق گشنیز در صبح و عصر بیاشامید .
عرق گشنیز ضد تشنج بوده و باعث شادی و نشاط می شود . افزون بر این از خاصیت مدر بودن و خواب آوری نیز بهره مند می باشد .
برای افزایش اشتها و تقویت نمودن قلب و روده آشامیدن عرق گشنیز سودمند می باشد . علاوه بر این عرق گشنیز مغز و کبد را تقویت نموده و در درمان سوزش زبان موثر است .
نسخه های درمانی از خواص گشنیز در طب سنتیخواص گشنیز
خواص گشنیز و نسخه های دارویی گشنیز برای درمان خانگی بیماری هابرای شب کوری آب گشنیز را با گلاب مخلوط کرده به چشم بمالید.
برای اوره خون یک قاشق چایخوری تخم گشنیز با یک سوم استکان آبغوره خیسانده سپس مخلوط با آب میل شود.
برای سوءهاضمه و نفخ از دم کرده تخم گشنیز استفاده شود.
برای سینوزیت 5 گرم تخم گشنیز در 300 سیسی آب جوشانده صاف نموده استنشاق نمایید.
جهت درمان ورم رگ بیضه گشنیز تازه + عسل + روغن زیتون مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارید.
برای درمان اگزما آش آبغوره که در آن گشنیز و برگ چغندر باشد مؤثر است.
برای تشنج 5 گرم گشنیز در 150 سیسی آب دم کرده به 3 نوبت بنوشید.
برای برطرف شدن خارش چشم یک قطره آب گشنیز با احتیاط در چشم بچکانید.
برای دیفتری آب گشنیز + آبغوره مخلوط کرده غرغره کنید بهتر است بیمار حتماً نزد پزشک برود.
برای برفک دهان آب گشنیز را مزمزه کنید.
برای درمان خارش بدن، مقعد و رحم، آب گشنیز را با آرد به صورت ضماد بگذارید.
برای درمان ضربان چشم و پرش پلک گشنیز را با شیر دختر مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارید.
برای درمان غلظت خون از جوشانده تخم گشنیز استفاده شود.
برای درمان برص از آش گشنیز با آبغوره استفاده شود.
آش گشنیز برای کهیر مناسب است.
خواص گشنیز
خواص گشنیز و مضرات گشنیزخواص گشنیز بر طرف کردن بواسیر :10 گرم تخم گشنیز را بو داده تا قهوه ای رنگ شود. آن را پودر کنید و با مقداری سرکه مخلوط کرده و چند روز آن را بنوشید تا بواسیر بر طرف شود.
برای تسکین درد گوش و درد عصب صورت یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید و گوش را بخور دهید.
برای تقویت حافظه 15 گرم تخم گشنیز و 15 گرم تخم شنبلیله را با هم کوبیده با عسل مخلوط کرده صبح به صبح یک قاشق میل شود.
برای سردردی که از حرارت بدن تولید شده باشد تخم گشنیز را کوبیده در سرکه خیس کرده به سر بمالند.
خواص گشنیز برای درمان گوش دردبرای درمان گوش درد و کری گشنیز خشک را جوشانده 5 گرم در 100 سیسی آب جوشانده هر ساعت یک قاشق به مدت 3 روز میل شود.
برای اختلال حواس که با عصبانیت همراه باشد آب گشنیز + آب لیمو شیرین + کمی عرق کاسنی صبح ناشتا یک لیوان میل کنند.
برای تسکین درد صورت (نورالژی فاسیال):سر و صورت را با دم کرده تخم گشنیز بخور دهید و 5 گرم تخم گشنیز در 150 سیسی آب دم کرده روزی 33 استکان میل شود.
کسانی که دیابت دارند روزی 2 گرم تخم گشنیز را دم کرده هر ماه سه روز بیشتر میل نشود.
خواص گشنیز برای بر طرف کرن درد دندان :10گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان بر طرف شود.
خواص گشنیز برای شستن دهان و دندان :یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب جوش ریخته ، به مدت 5 دقیقه دم کنید. سپس آن را برای شستن دهان، دندان و گلو غرغره کنید.
برای خارش پوست آب گشنیز را با عرق کاسنی مخلوط کرده به پوست بمالید.
برای سوزش و سختی ادرار آب گشنیز 4 قاشق همراه یک لیوان عرق خارخاسک یا خارشتری استفاده شود.
متخصصان علوم پزشکی و تغذیه در کانادا می گویند افزودن یک یا دو قاشق چایخوری آب گشنیز به مخلوط شیر تازه، یک ترکیب عالی برای درمان حالت تهوع و اسهال خونی است. گشنیز خشک نیز به درمان اسهال کمک می کند.
خواص گشنیز با ماسک های زیبایی و جوانی پوست صورتماسک های خانگی برای رفع مشکلات پوستی بسیار موثر و در عین حال کم هزینه هستند. در دستور تهیه همه ماسک های زیر از سبزی گشنیز که برای داشتن پوست درخشان و شاداب بسیار موثر است، استفاده شده است. کافی است یکبار از این ماسک ها استفاده کنید تا خودتان متوجه تفاوتی که در پوست شما ایجاد می کند شوید.
ماسک شوینده عسل و گشنیز:برای رفع خستگی و کدری پوست
گشنیز تازه در دستور این ماسک پاک کننده ی صورت به درخشان شدن پوست کمک می کند و در عین حال ذرات برنج قهوه ای پودر شده به آرامی سلول های مرده را اسکراب می کند و عسل نیز به نرمی و لطافت پوست می انجامد.
1 قاشق غذاخوری پودر برنج قهوه ای
نصف فنجان گشنیز تازه
1 قاشق چای خوری عسل
و یک قاشق چای خوری صابون مایع
طرز تهیه:گیشنیز تازه را در غذاساز بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید تا راحتر نرم شود (با اضافه کردن 2 قاشق غذاخوری آب شروع کنید و در صورت نیاز آب بیشتری به آن اضافه کنید) پوره گیشنیز حاصل را با پودر برنج قهوه ای، عسل و صابون مایع در یک کاسه مخلوط کنید.
طرز استفاده:همانند هر پاک کننده صورت با این ماسک خانگی نیز صورت خود را بشویید. از این ماسک شوینده می توانید برای شستشو روزانه همه انواع پوست استفاده کنید و تا 7 روز نیز در یخچال نگه دارید.
خواص گشنیز
خواص گشنیز و ماسکهای پوست صورت برای جوانی و درمان جوش صورت با گشنیز
ماسک دوغ و گشنیز:مناسب برای پوست های خشک
اسیدهای لاکتیک طبیعی در محصولات لبنی مانند دوغ به زدودن سلول های مرده وهمچنین نرمی و لطافت پوست کمک می کند. عسل نیز به مرطوب نگه داشتن پوست و گشنیز به تسکین و آرام شدن پوست کمک می کند.
1فنجان گشنیز تازه
2 فنجان دوغ
1 قاشق غذا خوری عسل
طرز تهیه:گشنیز، دوغ و عسل را در یک مخلوط کن به مدت 2 تا 3 دقیقه ترکیب کنید. سپس ترکیب حاصل را از صافی عبور دهید تا تکه های بزرگ گشنیز جدا شود.
طرز استفاده:می توانید تمام مخلوط حاصل را در وان آب گرم بریزید و یا آن را در قالب یخ مکعبی فریز کنید و در بین هر 2 یا 3 بار حمام از 2 تکه از آن در وان بیاندازید و به مدت 30 دقیقه در آن غوطه ور شوید.
خواص گشنیز با ماسک رفع جوش سرسیاه مخلوط آب گشنیز با پودر زردچوبه به درمان جوش های پوستی و جوش های سرسیاه کمک می کند.
خواص گشنیز با ماسک ضد چروک پوست صورتبرای درمان چین و چروک صورت 10 گرم تخم گشنیز + 10 گرم اسطوخودوس + 150 سیسی آب را 15 دقیقه دم کرده سپس صاف نموده وقتی سرد شد با چهار قاشق عسل مخلوط کرده و یک قاشق روغن زیتون به آن اضافه کرده به صورت ماسک بمالید.
منبع: goonagoone
- ۹۹/۰۴/۲۲