شفابخش

  • ۰
  • ۰

خواص چغندر و فواید فوق العاده آن برای سلامت و زیبایی

چغندر یکی از سالم ترین سبزیجات است. چغندر، غنی از ویتامین ها، مواد معدنی ، مواد مغذی و بدون شک یکی از غذاهای فوق العاده است و به درمان کم خونی، سوء هاضمه، یبوست، اختلالات کلیوی، شوره سر، اختلالات کیسه صفرا، سرطان و بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.همچنین به بهبود گردش خون کمک می کند و با مشکلات تنفسی مقابله می کند و حتی مانع از بیماری آب مروارید می شود. 

انواع چغندر

 

چغندر به خانواده اسفناج ها تعلق دارد، که تاریخ آن به دوران باستان باز می گردد و یکی از بخش های اصلی ریشه این گیاه است. اولین نشانه های کست آن، در منطقه خاورمیانه اتفاق افتاده است و علاوه بر داشتن مواد غذایی مختلف، یک منبع خوبی از ساکاروز است و از این رو، جایگزین مناسبی برای نیشکر گرمسیری است. چغندر گیاهی است که خاصیت دارویی دارد و حتی به عنوان رنگ مواد غذایی نیز کاربرد دارد.

-ارزش غذایی چغندر:

چغندر حاوی مقدار زیادی قند است که در تمام سبزیجات یافت می شود اما کالری بسیار کم و مقادیر ناچیزی کلسترول دارد.با افزودن چغندر به رژیم غذایی روزانه خود می توانید از مزایای بسیاری برخوردار شوید و بدنی سالم داشته باشید زیرا چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک، مانند کاروتنوئید، گلیسین،بتائین، فیبر رژیمی و ویتامین C است. علاوه بر این، حاوی مقدار زیادی مواد معدنی ضروری مانند ،منیزیم، آهن، مس و فسفر است، که به تنظیم فرآیندهای مختلف بدن کمک می کند، که عبارتند از:

  

 

خواص و فواید چغندر

1.کمک به کاهش فشار خون:

چغندر حاوی نیترات طبیعی است، که در بدن انسان تبدیل به اکسید نیتریک می شود و به بدن کمک می کند تا رگ های خونی استراحت کنند و جریان خون را بهبود بخشند، که در این شرایط فشار خون کاهش می یابد. این اتفاق ،چندین ساعت بعد از مصرف چغندر فورا اتفاق می افتد.

 

 

 

چغندر برای کاهش فشار خون 

2. چغندر برای افزایش استقامت بدن:

همانطور که گفته شد، نیترات موجود در چغندر ، در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. این اسید نیتریک کمک می کند تا مقدار اکسیژن مصرف شده در طی تمرینات کاهش پیدا کرده و همچنین تحمل را افزایش می دهد.

 

مطالعات نشان داده است افرادی که قبل از ورزش مقدار کافی آب چغندر می نوشند، 16 درصد بیشتر توانایی تمرین را خواهند داشت.

 

3. چغندر برای کمک به بهبود و بهترین شکل عملکرد قلب:

سطوح بالای تری گلیسیرید در بدن باعث کاهش بیماری های قلبی میشود. کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش میدهدو از آنجایی که حاوی بتایین است، به کاهش سطح هموسیستئین کمک میکند.

 

با مصرف چغندر شرایطی مانند آترواسکلوروز، حملات قلبی و سکته مغزی به میزان چشکگیری کاهش می یابد.

 

4. چغندر برای کمک به کاهش نواقص زایمان:

چغندر یک منبع غنی از فولات های ویتامین B است و به شکل گیری ستون فقرات کودک کمک میکند. بنابر این چغندر میتواند در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود.

 

کمبود فولات ممکن است باعث تعدادی از عوارض مانند نقص در لوله های عصبی شود که به معنی نقص در مغز، ستون فقرات یا نخاع است.

 

خواص استفاده از چغندر

5. چغندر برای کمک به پیشگیری از سرطان:

چغندر حاوی رنگدانه بتاسیانین است که میتواند از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند. چغندر همچنین برای جلوگیری از سرطان های کولن، ریه و پوست موثر است.

 

نیترات های که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده میشوند، ممکن است که با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل میشوند.

 

آب چغندر به کاهش یا جهش سلول های ناشی از این ترکیبات کمک میکند.

 

6. چفندر برای کمک به پیشگیری از زوال عقلی:

جریان خون به قسمت های از مغز با افزایش سن، کاهش می یابد و این امر منجر به از دست دادن شناختی و ایجاد زوال عقلی میشود. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن آب چغندر به بهبود جریان اکسیژن در مغز کمک میکندو باعث کند شدن زوال غقلی میشود.

 

غلظت بالای نیترات در آب چغندر به این روند کمک میکند.

 

7. چغندر برای کمک به جلوگیری از مشکلات تنفسی:

ویتامین C که در جغندر یافت میشود، یک ضد اکسید کننده قوی است و برای سیستم ایمنی بدن مفید می باشد و همچنین بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت میکند، و دارای بیتاکاراتن طبیعی است که به جلوگیری از سرطان ریه که یکی از مشکلات تنفسی می باشد، کمک میکند.

 

 

جلوگیری از مشکلات تنفسی

8. چغندر برای کمک به تسویه خون و کبد:

چغندر حاوی رنگدانه های بتالین است که از فرایند سم زدایی فاز 2 بدن شما حمایت میکند.این فرایند زمانی اتفاق می افتد که سم زدوده شده، به مولکول های دیگر متصل میشود تا از بدن خارج شود.

 

9. چغندر مفید برای چشمان شما:

بتا کاروتنی که در چغندر وجود دارد به جلوگیری از آب مروارید که عمدتا افراد سالخورده را تحت تاثیر قرار میدهد، کمک میکند. بتاکاروتن که یک شکل از ویتامین A است، همچنین به جلوگیری از ماکولار که در سالمندان وجود دارد، میشود.

 

بنابراین مصرف چغندر به شما کمک میکند تا چشم های سالم داشته باشید.

 

10. چغندر برای کمک به مراقبت از کبد:

چغندر حاوی کلسیم، بتایین،ویتامین های B ، آهن و آنتی اکسیدان است که برای کبد بسیار مفید می باشد. چغندر همچنین به کاهش سنگ صفرا کمک میکند. فیبر موجود در آن نیز باعث میشود که سموم به درستی از بدن خارج شود.

 

چغندر همچنین حاوی روی و مس است که از سلول های کبد محافظت میکند.

 

 چغندر برای کبد

 

مراقبت از کبد با استفاده از چغندر

11.به عنوان یک داروی مقوی برای غرایض جنسی مصرف میشود:

چغندر حاوی مقادیر قابل توجه ای از بروم( یک ماده معدنی که به تولید هورمون های جنسی کمک میکند) است. چغندر میتواند باعث افزایش میل جنسی، افزایش باربری و تحریک اسپرم شود.

 

12.کمک به هضم با مصرف چغندر:

افرادی که برای مدت طولانی از هضم نامنظم رنج میبرند، مصرف چغندر به دلیل فیبر بالا بسیار مطلوب و تاثیر گذار خواهد بود.

 

13. چغندر برای تقویت و بهبود انرژی:

تحقیقات نشان میدهد که یک فنجان آب چغندر قبل از هرگونه فعالیت فیزیکی بسیار مفید می باشد و منبع خوبی برای تولید انرژی است. این کار باعث تقویت عملکرد شما خواهد شد، زیرا عروق خونی را تحریک کرده و انرژی کافی برای بدن شما را فراهم میکند.

 

 بهبود انرژی 

 

بهبود انرژی با چغندر 

14.چغندر برای کنترل میزان کلسترول:

علاوه بر کنترل سطح قند خون، میتواند سطح کلسترول را کاهش دهد و اگر به طور منظم مصرف کنید، فیبر محلول در آنها میتواند به کاهش و کنترل کلسترول بد که دلیل اصلی بیماری های قلبی شناخته شده اند، کمک کند.

 

15. چغندر برای کاهش التهاب:

چغندر مواد مغذی مهم و متنوعی به نام کولین دارد که میتواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند.

 

این مواد مغذی نه تنها به حفظ ساختار غشاهای سلولی کمک میکند، بلکه جذب چربی که باعث انتقال امواج عصبی و التهاب مزمن میشود را کاهش میدهد.

 

16. چغندر برای مدیریت و کنترل وزن:

این سبزی سرشار از فیبر است و کالری کمی دارد. افراد اغلب از آن در رژیم غذایی کاهش وزن خود استفاده میکنند. زیرا چنین خواصی می تواند در برابر چربی مبارزه کند.

 

علاوه بر این چغندر به هیدراته نگهداشتن بدن و سم زدایی آن کمک میکند. بنابراین نه تنها در از دست دادن وزن بلکه برای داشتن پوستی درخشان نیز مفید است.

 

 چغندر و لاغری 

 

مدیریت و کنترل وزن 

17. بهترین آنتی اکسیدان:

سبزیجات منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند که برای سیستم ایمنی بدن ضروری می باشند. علاوه بر چغندر، میوه ها و سبزیجات قرمر نیز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد.

 

آنها حاوی بتا هستند که یک آنتی اکسیدان خوبی است و به نام سیانین نیز شناخته میشود و باعث کاهش کلسترول بد در بدن میشود.

 

18. چغندر برای مراقبت از پوست:

نه تنها چغندر، بلکه تمام سبزیجان به بدن انسان کمک میکنند تا در برابر عوامل خارجی مبارزه کنند و عفونت ها را از بین ببرند. با منبع غنی از ویتامین و مواد معدنی چغندر میتواند پوست شما را نرم تر و سفید تر بکند.

 

مزایای چغندر برای پوست نا محدود است.

 

19. چغندر برای کمک به داشتن استخوان ها و دندان های قوی تر:

چغندر سرشار از کلسیم است و ما می دانیم که داشتن استخوان ها و دندان های سالم و محکم بدون وجود مواد معدنی مثل کلسیم امکان پذیر نیست.

 

 چغندر برای دندان ها 

 

داشتن استخوان و دندان های قوی تر 

20. کمک چغندر به جلوگیری از پوکی استخوان:

همانطور که قبل تر ذکر شد، نیترات موجود در چغندر در بدن به نیتریک اسید تبدیل می شود.طبق تحقیقاتی ثابت شده است که نیتریک اسید به جلوگیری از برخی بیماری ها کمک می کند که پوکی استخوان یکی از آنها است.

 

21. استفاده از آن بعنوان رنگ مو:

می توانید مقداری آب چغنر، رز و چای سیاه را با یکدیگر ترکیب کنید و از ریشه تا انتهای مو اعمال کنید و پس از چند دقیقه شستشو دهید.

 

*نحوه انتخاب و نگهداری چغندر:

مطمئنا می توانید یک بسته چغندر تازه را از بازار تهیه کنید. فقط چغندری را انتخاب کنید که کوچک و سفت و رنگ خرمایی مایل به قرمز باشد.

 

همچنین باید برگ های روشنی داشته باشند. اگر یک چغندر بزرگ است و دارای ریشه ای مویی شکل است، آن را کنار بگذارید. مویی بودن ریشه نشانه زبری و سن گیاه است. قطر آن باید یک و نیم تا دو سانتی متر باشد.

 

اگر بزرگتر باشد نشان دهنده این است که چغندر کمی تلخ مزه و سفت است و اگر اندازه مناسبی داشته باشد، نشان دهنده طعم و مزه شیرین و ملایم آن است.

 

برای نگهداری چغندر های خام در یخچال، به محض اینکه به منزل رسیدید، برگ های سبز و ریشه های آن را جدا کنید. حداقل دو سانتی متر از ریشه را باقی بگذارید تا از نشت شیره آن به داخل یخچال پیشگیری کرده باشید. از فریز کردن چغندر های خام خودداری کنید اما فریز کردن چغندرهای پخته به حفظ طعم آن کمک می کند و نمی گذارد بافت آن برای استفاده بعدی خراب شود.

 

به این طریق می توانید حداقل 7 تا 10 روز در یخچال نگهداری کنید.

 

 انتخاب چغندر خوب 

 

نحوه نگهداری و انتخاب چغندر

*چه مقدار چغندر در روز لازم است:

اگر چه هیچ میزان مشخصی ندارد، اما معمولا بر اساس محتوای نیترات محاسبه می شود. محتوای ایده آل نیترات برای هر روز،6.4 تا 12.8 میلی گرم است.

 

به طور کلی می توان روزانه یک فنجان (136 گرم) آب چغندر مصرف کرد.

 

اثرات جانبی و آلرژی های مربوط به چغندر:

در کل توصیه می شود که آب چغندر را به تنهایی استفاده نکنید و بهتر است که با سایر سبزیجات ترکیب شوند.

 

هیچ انکاری در این واقعیت که چغندر قند، چندین اثر مفید دارد، نیست اما آنطور که در این بخش از سلامت نمناک گفته شده است مصرف این سبزی مانند بسیاری از مواد دیگر اگر بیش از حد شود ممکن است در بعضی از مردم نتیجه های متفاوتی داشته باشد:

 

- ممکن است باعث شود که رنگ ادرار شما صورتی شود.

 

-چغندر غنی از اگزالات است و مصرف بیش از حد آن منجر به ایجاد سنگ کلیه میشود.

 

-در بعضی از موارد نادر ممکن است باعث ایجاد آلرژی شود.

 

-این واکنش های آلرژیک ممکن است شامل بثورات، خارش و حتی تب و لرز شود.

 

-بتائین موجود در چغندر قند ممکن است در موارد بسیار نادر در زنان باردار عوارض ایجاد کند.

 

-اگر از مشکلات دستگاه گوارش رنج می برید، مصرف چغندر ممکن است این وضعیت را تشدید کند.

 

-ممکن است که باعث افزایش ضربان قلب شود.

 

-ممکن است که باعث مسمومیت کبدی شود و اسهال و استفراغ ایجاد کند.

 

-ممکن است که باعث تداخلات دارویی شود.

 

-اگر از بیماری های گوارشی رنج می برید، خوردن بیش از حد چغندر ممکن است که باعث نفخ، گرفتگی و گاز معده شود.

 

-ممکن است که باعث بروز بیماری نقرس شود.

 

-در برخی مواقع باعث کاهش سطح کلسیم می شود.

 

-می تواند باعث آسیب به کبد شود.

 

-ممکن است که باعث خستگی ناگهانی و مفرط شود، که به دلیل کاهش در فشار خون است.

 

آیا می توان چغندر خام را خورد؟

خیلی زیاد. شما می توانید چغندر را به صورت خام مصرف کنید و هیچ منعی ندارد. فقط باید در شستشوی آن نهایت سعیتان را کنید.

 

 حساسیت به چغندر

 

آلرژی های مربوط به چغندر

آیا کودکان می توانند چغندر مصرف کنند؟

بله. زیرا پوست آنها ملایم است و سرشار از فیبر می باشد و برای کودکان هم بسیار مفید است.

 

آیا نوزادان هم می توانند از چغندر استفاده کنند:

بله و بهترین زمان مصرف آن، 9 تا 10 ماهگی است. و اگر نگران نیترات موجود در آن هستید، بهتر است که حتما بجوشانید و یا با پزشک مشورت کنید و به اندازه 1 تا 2 قاشق چای خوری به او بدهید.

 

4 روز صبر کنید و اگر نشانه ای مشاهده نکردید، می توانید به طور منظم این کار را انجام دهید.

 

نحوه کشت چغندر:

قدیمی ترین شواهد باستانی نشان میدهد که چغندر در زمان های قدیم در هلند و در هرم ساقارا در مصر یافت شده است. یونانی ها نیز زمانی زیادی است که کشت چغندر را انجام میدهند اگر چه آنها برگ چغندر را در کنار ریشه آن نیز مصرف میکنند.

 

پس از چند سال این اتفاق در آسیا، بویژه اروپای مرکزی و سرقی نیز مرسوم شد. چغندر باید 2 سانتی متر در عمق زمین کاشته شود.

 

دانه ها یا نهال های آن باید در فاصله 5 تا 10 سانتی متری از یکدیگر و ردیفی کاشته شوند.

 

چغندر در شرایط آب و هوای سرد بهتر رشد میکند و بر روی انواع مختلف خاک سازگار هستند.

 

منبع : hamechitamam

  • ۹۹/۰۷/۰۵
  • vahid karimi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی